www.bergsjo.nu


Krönikan


Åtminstone GävleDala att njuta av

Snart släcks de analoga tevesändningarna ner och det blir svart i rutan.

Här kommer man alltså snart skaffa sig en helt ny livserfarenhet, något som man faktiskt aldrig trott skulle hända. Alltså att det blir svart i rutan.

Hur kommer det att kännas? Ingen som vet riktigt. Som när man sugs in i ett svart hål i universum? Tomt och ödsligt. Eller som en utsändning med GävleDala? En spännande tanke onekligen!

Redan nu kan man sätta sig ner i tevesoffan och försöka föreställa sig hur det blir, men jag tror aldrig man kommer i närheten av den verkliga upplevelsen. Man måste helt enkelt uppleva den. När det blir ekande tomt i burken.

Undrar om det kommer att spraka, eller om det rätt-&-slätt bara blir tyst? Verkligen kul att få insikt i.

Myrornas krig har man ju bara sett på nätterna hittills, när dagens program kommit till ända och man spelat färdigt nationalsången. Men kommer det bli myrornas krig ens? Det man kommer sakna mest är förmodligen myrornas krig.

Sedan är det bara tevelicensen kvar. Den kommer dom i varje fall inte släcka ner. Och i det avseendet blir skillnaden inte så stor. Har man fått betala hutlösa tvåtusen spänn om året för absolut ingenting kan man ju lika gärna fortsätta på den inslagna linjen.

Eller också skickar man licensräkningen vidare till pappersinsamlingen utan vidare behandling. En möjlighet man faktiskt aldrig reflekterat över tidigare, hederlig som man är. När man åtminstone haft GävleDala att njuta av.

Handen på hjärtat: Man skulle ju kunna göra så mycket annat för två tusen spänn! Ett alternativ vore att ta en taxi till Hudik en fredagskväll och sätta sprätt på kulorna på ett stekhus med efterföljande vild ölhävning och pilkastning i baren och sedan en taxi hem igen.

Licensräkningen är helt frivillig att betala, det ska man komma ihåg. Eventuellt att man får besök av en intresserad tevepejlare som man får bjuda in och offra en kopp kaffe på men sedan lär den detaljen vara överstökad för evinnerliga tider.

Man kan skicka tevelicenspengarna till Röda Korset också; bra mycket bättre vid närmare eftertanke.

I vilket fall som helst var det ändå evigheter sedan man fick se engelsk ligafotboll på Tipsextra i svensk television. Varför är förresten engelsmän så kassa på fotboll? Nu när man slipper pröjsa tvåtusen spänn om året i tevelicens kan man istället ta tåget till Tyskland och bevittna fotbolls-VM. På ort och ställe. Bra mycket bättre.

Inte för att det finns några biljetter kvar, men säkert håller någon ölhävar-bar öppet. Där man kan kasta pil och kasta ett getöga på en hederlig tysk teveutsändning.

© Leif Woxlin 2006-02-10
GävleDala
Engelsk fotboll
Svart hål
Pilkastning
Kyrkan i Bergsjö - forever


Vill du se TV även efter den 2 maj?
=> Kontakta suveräna
Norrby's Radio & TV Service
i Gnarp!
Johan ordnar biffen: Tfn 070 55 33 245
Rekommenderas!
www.antenn.nu >>

Aktuell krönika

www.bergsjo.nu