www.bergsjo.nu


Krönikan


Usama bin Ladin på pensionärsdans på Bergsjögården

Folkmördaren Usama bin Ladin, som förresten ser ut som en rymdvarelse från filmen Mars Attacks!, har tydligen fått för sig att Sverige skulle vara ett föredöme och därför bör skonas från kommande mord på kvinnor och barn.

Om man fick tillfälle skulle man gärna vilja reda ut vissa missförstånd med Ladin. Om inte annat för hans egen skull. Så han inte får för sig att begära asyl här. För det skulle nog inte bli så nådigt precis, för denne ufo-gubbe.

Svenskarna är egentligen ett hårt och kallt och principfast släkte. Svenskarnas metoder är vittomtalade; råa och hänsynslösa.

Nu är det inte våra fängelser jag tänker på för dom som sitter där får ivarjefall rejält med mat på bestämda tider och dom har teve och tevesoffa inne på rummen. Och massor med Lektyr. Ofta får dom betald permission och ingen behöver sitta längre än han vill.

Men skicka Usama till en arbetsförmedling och det blir slut på illusionerna. Inte mycket att välja på och efter ett tag blir han satt i en arbetsmarknadspolitisk åtgärd. Snacka om mental nedbrytning.

Har han extra dåligt flyt blir han instängd i ett Datortek eller tvingas gå på kurs i hur man skriver sin egen CV.

Men det kan bli värre än så. Usama verkar vara till åren kommen och kanske blir han pensionerad och tvingas gå på pensionärsdansen på Bergsjögården. Sen blir det vårdhem och där blir det ivarjefall inte mycket till mat på bestämda tider. Personalpengarna tar slut klockan femton och då ska det vara tyst i korridoren. Tystare än i Bora-Bora-grottan.

Till råga på allt elände blir Usama tvungen att betala licensavgift för teven. Ett par tusen spänn om året för absolut ingenting. Ändå är det bara al-Jazira på parabol han vill titta på men det skiter väl Myndigheten i. Pengarna ska in till det svarta hål som kallas statskassan och det ovillkorligen.

Det är nämligen många snyltare som ska ha medel från det allmänna. I landstinget Gävleborg dras vi med en hel hoper såkallade landstingsråd och alla ska ha flera tiotusen i månaden plus sociala avgifter. Och sen blir det moms på det.

Räddningen kan vara att starta en pizzeria, om han är driftig och händig. Kebab med kamelkött och jobba svart 16 timmar om dygnet. Inte konstigt att Sverige har dom bästa pizzorna i världen, här kan vi ståta med en utveckling som saknar motstycke world wide. Och sen är det momsfritt.

© Leif Woxlin 2004-10-30


Usama bin Ufo
Usama bin NidingBergsjögården före årets ommålningAktuell krönika

www.bergsjo.nu