www.bergsjo.nu


Krönikan


Klämma på flörtkulor

Ann Nicole skulle ha varit på TV3 till jul men hon dök aldrig upp. Hon bara försvann.

Från Robinson försvann i samma veva Camilla. Samma visa där. Det är tydligen ute med bröstimplantat i silikon.

Det hade funkat bättre med implantat av flörtkulor. Att klämma på flörtkulor kan få upp vilken julstämning som helst i topp.

Skolor som inte har råd att köpa nya skolböcker till eleverna, det har man hört talas om, men hur är det med flörtkulor?

Är det något man minns från skoltiden så är det just detta, hur tråkigt det var att tvingas jobba med begagnade flörtkulor. Som redan var tummade och solkiga och som förlorat sin spänst.

För att inte prata om piprensare. En piprensare som en gång vikit sig blir sig aldrig mera lik.

Samma sak med växthuseffekten, den bara slaknade ut.

I fjol hörde man talas om växthuseffekten i var och vareviga nyhetssändning och skäggiga politiker som mässade i teven på bästa sändningstid med skälvande röster, men nu sitter man här och fryser i extrem kyla och ingen enda som bryr sig.

Istället ska vi köpa elström från Polen. Där dom eldar med brunkol.

Växthuseffekten var som en fluga som dansade en sommar. Den bara försvann.

Det gamla året raskar nu som räven raskt mot sitt slut. Om några futtiga år är det ingen som minns hur det var. Det bara försvann.

Ingen som minns att det på det hela taget var ett ganska unikt år.

Inte bara för att Lucia inföll på fredagen den trettonde, otursdagen framför alla, utan framför allt för att julafton var på en tisdag.

Det finns dom som anser att hela året går förlorat om julafton infaller på en fredag. Då blir man inte ledig mer än en enda dag. Om man inte är beredd att ta ut semester förstås.
  Men att ta ut semester mitt i midvinterkölden är ganska bortkastat, rena natta.

Att man ska vara ledig runt jul är ganska självklart för dom som nu har möjlighet, men hur man ska göra med nyårsveckan är ett mer komplicerat fall.

Där kan man dela upp firarna i olika kategorier. Dom som prompt ska vara lediga, dom som inte kan bestämma sig men som blir lediga ändå när det kommer till kritan och så dom andra. Som också blir lediga.

Vissa har fått för sig att det nya årets stora fråga är EMU, men så är naturligtvis inte fallet. Långt viktigare är frågan om julottan. Om man ska gå på den eller inte.

Tänk om alla som nu lägger ner kraft och energi på att Sverige ska stå utanför EMU, istället propagerade för att folk ska komma in.

In i värmen, tillsammans med alla dom andra. Det hade ju kunnat ge en viss positiv effekt.

In på julottan - tänka sig en julhögtid i gemenskap och endräkt, kyrkan till brädden full av halvslumrande ledighetsfirare med glögglukt i kläder och andedräkt.© Leif Woxlin 2002-12-25


Aktuell krönika

www.bergsjo.nu