www.bergsjo.nu
www.fiolenmin.nu


Nordanstigs Spelmanslag

Pressklipp

Sundsvalls TidningSonny Blom vann Låt-SM
BERGSJÖ (ST) 2007-06-25
När en barndomskompis gifte sig i våras skrev bröllopets best man, Sonny Blom, Härnösand, på fem minuter en polska för bruden Sara All, Stockholm. På söndagen spelade Sonny hem Låt-SM med Saras brudpolska.

Sonny Blom blev tvåa i fjol och fick omdömet av domarna på Bergsjöparken att "det inte är något mer att tillägga" om låten.

I sommar arbetar Sonny Blom som intendent på länsmuseet i Härnösand, i höst blir han musiklärare i Örnsköldsvik. Studierna vid musikhögskolan i Malmö får vänta ett tag.
Jag har flickvännen och ett barn i Härnösand. Segerpengarna på 10 000 kronor behövs för inte minst allt resande, sade Sonny Blom efter prisutdelningen.

Han tror att musiken finns "därute någonstans".
Den väntar bara på att upptäckas.

Det var Nordanstigs kommunalråd, Stig Eng (c), som delade ut segerchecken. Han passade på att tacka arrangören Nordanstigs spelmanslag och han noterade att väldigt många unga är engagerade för folkmusiken.
Den har en bra framtid.

Spelmanslagets Staffan Berg tyckte att Bergsjöstämman kändes som en succé. 420 personer löste in sig, något fler än i fjol.

Över 600 bevistade spelmanslagets konsert i Bergsjö kyrka på lördagskvällen. Enligt kännare en fantastisk föreställning.

Resultat Låt-SM:
1) Sonny Blom, Härnösand, Saras Brudpolska. 10.000:-
2) Kristina Lundin, Uppsala, valsen Inte så långt till Falun. 5 000:-
3) Bo Karlsson, Värmdö, Bos D-mollspolska. 2 000:-.
Publikens pris:
1) Sara Karlsson&Robert Järvström, Tranås/Järvsö. 93 röster för Polskan Virren. 2000:- i pris.
2) Eiwor Kjellberg, Järvsö, polskan Pärlemor, 32 röster.

Sverker Söderström


Läs artikeln på ST's hemsida
(så länge den finns kvar)

www.bergsjo.nu
www.fiolenmin.nu