www.bergsjo.nu
www.fiolenmin.nu
Nordanstigs Spelmanslag

Pressklipp

Sundsvalls TidningMusiklivet att gratulera
BERGSJÖ (ST) 2006-01-29
Fiolfenomenet Thomas von Wachenfeldt, Bergsjö, musiklärare i Sundsvall, lovade högkvalitativ musik på fredagskvällens minikonsert på Bergsjö hotell. Han fick rätt.

Jon-Olov Woxlin, Bergsjö, klassad som blivande bluegrasstjärna, inledde på fiol tillsammans med kompisen Magnus von Wachenfeldt, Bergsjö. De började med Jon-Eric Östs Skansenpolska - Skansen i Hassela - och slutade med densammes Fiolen min.

Jon-Olov Woxlin kommer snart ut med sin första skiva, inspelad hos Johan Dereborn i Baståsen. Med nämnde Johan och Thomas von Wachenfeldt som ackompanjerande till egna låtar.

Bellmaninspirerade, berättar Jon-Olov Woxlin som på skivan trakterar gitarr och munspel förutom att han sjunger.

Sundsvall har fått ännu en musikpedagog i nationell toppklass - flerfaldigt prisbelönade norrbottningen Joel Sundkvist med klassisk gitarrmusik som specialitet.

Han är en av landets absolut främsta av de yngre på sitt område, garanterar Thomas von Wachenfeldt som på fredagskvällen spelade ihop med honom.

Bifallet av de cirka 30 församlade blev enormt efter samspelet - gitarrens stillhet samt fiolens rivighet och melodiska fann varandra.

Kvällens tredje grupp med saxvirtuosen Lars Larsson, Bergsjö, och Sundsvallsbröderna Olov Sjögren, bas, och Gunnar Sjögren, trummor, är också en ny och mycket intressant konstellation. De kallar sig Lars-Gunnar Olofssons trio och har etablerat sig främst i Sundsvallsområdet.

Sverker Söderström

Joel Sundkvist och Thomas von Wachenfeldt - två jätteförstärkningar och nya profiler i inte minst Sundsvalls musikliv.
Foto: Sverker Söderström
Läs artikeln på ST's hemsida
(så länge den finns kvar)www.bergsjo.nu
www.fiolenmin.nu