www.bergsjo.nu
www.fiolenmin.nu
Nordanstigs Spelmanslag

Pressklipp

Sundsvalls Tidning"Hultkläppen" kvar i Hassela även i sommar
HASSELA 2004-06-16 [03:00]
Spelmannen "Hultkläppen" kommer inte heller i sommar till Skansen. Det bevittnade över 100 församlade vid gårdagskvällens nordvästanvindspinade premiär av "Hultkläppens polsker och annat jävelskap".

Jävelskapet ställer i hög grad prästen (Lasse Korva) till. En genomgrym person som gör allt för att förhindra att Skansensändebuden, spelade av Morgan Hylén och Patrik Westerbring, ska få "Hultkläppen" med sig. Westerbring, ny för året, roade med töntighet, Hylén med skrytsamhet.

Härlig come back
Ny för i år är även rivjärnet Marie Näsman. En piga med skinn på näsan och mål i mun. En härlig come back för Marie som ju varit med förr.

Spelmännen Magnus von Wachenfeldt och Lennart Eriksson bär upp allt och Eriksson är en glad överraskning som skådespelare. Några mullbänkar som självförtroendedos och Magnus von Wachenfeldt är i berömde storebrodern och riksspelmannen Thomas klass.

Fia Södervall som prästdotter bjuder skön sång, hon plågas i spelet av sin beräknande far. Övriga i rollerna är mustige drängen Roger Johansson, pigorna Frida Klang och Dagmar Elfving och prästfrun Margareta Galin. Lennart och Elin Östberg har rollerna som kuskpar bakom Jansas Eldy.

Inga premiärnerver
Sist men inte minst må trivselskapande regissören Lars Insulander nämnas. Han har förmågan att vara avslappnad även vid en premiär.

Sverker Söderström
Läs artikeln på ST's hemsida
(så länge den finns kvar)www.bergsjo.nu
www.fiolenmin.nu