www.bergsjo.nu
www.fiolenmin.nu
Nordanstigs Spelmanslag

Pressklipp

Sundsvalls TidningBersia närmast stjärnorna
GNARP 2003-03-23 [03:00]
Bersia från Bergsjö/Ilsbo lyckades bäst av de lokala grupperna när kvalificeringen till länsfinalen i Musik Direkt för Gävleborg avgjordes på Kulturstjärnan i Gnarp i går kväll.

Gruppen blev trea och kvällens joker och kan genom det kanske nå finalen i Gävle den 27 april. Direktkvalificerade blev ettan Sister Ray, Söderhamn, och tvåan Ostberg, Söderhamn.

Bersia med Magnus Wachenfeldt, Anders Ström, Jon-Olov Woxlin och Maria Svahn fick nog kvällens starkaste bifall. Den lugna folkmusiken var för medelåldersöron ett skönt avbrott till de mera volymstarka banden.

Wachenfeldt har utvecklats som gruppens presentatör och briljerade även med fiolspel bakom ryggen och liggande på golvet. Friskt vågat och mycket vunnet.

D.O.C med solisten Magnus Ceder, Bergsjö, samt bröderna Magnus och Samuel Nilsson, Gnarp, var ett annat lokalt band tillsammans med Boutari Heneric med Gnarpstjejerna Jessica Olsson, Linda Ulander, Emma Karlson och Alexandra Idén. Båda i stark utveckling.

Inte lätt för juryn
Till folkmusiken sällade sig Fonkelbrishp från Forsa med Anna och Isak Bergström samt Kajsa Bovin. Juryn hade sannerligen ingen lätt uppgift och det betonade även den drivna programledaren Lilian Bokestig, Sundsvall, själv en ung tonårsförmåga i lokalen för 20 år sedan. Det var ett tag före Sikta mot stjärnorna-triumfen.

Arrangerande Musik Gävleborg får ett plus för dess strävan att ljudvolymen inte får överstiga 95 decibel.

Sverker SöderströmLäs artikeln på ST's hemsida
(så länge den finns kvar)www.bergsjo.nu
www.fiolenmin.nu