Häpnadsväckande eskapad i Bergsjöbygden; destination Det K-märkta Utedasset.

klockan 21.00., den 15:e mars 2003.

Den åstundade timman var slagen, vid vilken de två spelmännen Magnus von Wachenfeldt och Jon-Olov Woxlin hade för avsikt att påbörja sin andra odyssé; som denna gång skulle leda dem till den synnerligen präktiga Bersekyrkan. Där skulle det, enligt sanningsenliga källor från Bergsjöportalen, finnas ett gammalt mytomspunnet utedass beläget. Detta fann de båda pôjkvaskarna oerhört intresseväckande, och resan påbörjades därmed i en sjuhelsikes galopp.

Mörkret, som insvepte socknen, bidrog starkt till en högeligen vällustig känsla, som riktigt förgyllde de båda bersekvegarnas tillvaro. Luften voro f.ö. väldeligen frisk och därmed angenäm att inandas. Dessa faktorer förstärkte deras äventyrslystnad ytterligare en aning.

De fåtaliga ljuskällor, som var utspridda på mycket avlägsna ställen i förhållande till varandra, avbildade äventyrarnas skuggor mot ett snötäcke i början av resan, där de står i sina Star Wars-inspirerade supermunderingar.

Bersekläpparna hade efter en lång uppfriskande promenad slutligen nått kyrkan, utan att nödgas tampas med något oönskat skrälle. De båda vankade inåt kyrkogården i ledning av spelmannen Magnus.

Till sist anläde de till kyrkan (1)(2), där de båda ryggade till på grund av dess pompösa utstrålning där den reste sig mot den becksvarta himmelen. De återhämtade sig dock tämligen fort och snart var resan i gång igen.

Slutligen ankom de till det antika utedasset, som visade sig ligga precis alldeles intill kyrkans norra sida, jämte en likbod. De förundrades över dess magnifika konstruktion och alldeles förträffligt utsmyckade fasad, varefter de gjorde avfärd hemåt igen med självbelåtna uppsyner.

Vad de där fick beskåda finns dokumenterat här:

Bilaga 1; Bildbevis.
Bilaga 2; Bildbevis.
Bilaga 3; Bildbevis.

Ingen Copyright 2003, Jon-Olov Woxlin & Magnus von Wachenfeldt.